VELIKO IZVINJENJE SVIM POSJETIOCIMA NAŠEG SAJTA

Svima Vama koji ste pisali pjesme i poslali ih na Konkurs, svima Vama koji ste ovih dana nestrpljivo ulazili na sajt Dječijeg carstva i čekali neku riječ, neku vijest koja će Vas obradovati ili rastužiti, svima Vama koji ste iz čiste znatiželje otvorili našu stranicu, pa je odmah nakon toga brže-bolje zatvorili, svima Vama što ste po zadatku tragali za informacijama (novinari), izvinjavamo se do neba!

Razloge za kašnjenje nećemo navoditi, nećemo se pravdati, ali nećemo se ni nervirati.

Nadamo se da će od sada sve biti u najboljem redu, da će sve što će se desiti na ovom festivalu, svaka novost , makar bila i sitnica stići blagovremeno do Vas, da ćete na našem sajtu moći da saznate sve ono što Vas interesuje o Dječijem carstvu Mikrofin.

Kao prva vijest neka bude ona da smo ove godine primili najveći broj radova od kako festival postoji – PREKO 5000 RADOVA I DA SE NA KONKURS ODAZVALO BLIZU 3500 MALIH PJESNIKA!

PO BROJU RADOVA, BROJU UČESNIKA I KVALITETU DJEČIJE CARSTVO MIKROFIN JE POSTAO NAJVEĆI REGIONALNI FESTIVAL DJEČIJE POEZIJE!!!

Kao drugo, 12.04. 2014. godine u Paviljonu parka Petar Kočić održana je prva radionica za pravljenje vjenčića od vrbovih grančica i pruća. Radionica je bila vrlo uspiješna na radost mališana koji su uživali uplićući grančice i cvijeće. Kućama su otišli sa primjercima Politikinog zabavnika i Zbornikom beogradskog izdanja Festivala poezije Dječijeg carstva – Malog pobjednika 2014.

Radionica ukrasavanja cvijeca 2014 02

A treća vijest je najava sljedeće radionice. U Paviljonu parka Peter Kočić u Veliki petak ukrašavaćemo Vaskršnja jaja. Svi koji žele da nam se pridruže su pozvani u 12,00 časova. Nemojte kasniti, čekamo vas!