Anja Aprcović napisala najljepšu pjesmu

Talentovana učenica Osnovne škole „Narodni heroj Savo Ilić“ iz Kotora Anja Aprcović dobitnik je ovogodisnje nagrade „Mali princ djčijeg carstva“  za pjesmu „Samo sa srcem dobro vidim“.

Mladoj poetesi, ovo je, kako kaže,  četvrta nagrada u ovoj godini.

-Počela sam da pišem otkad sam naučila slova, a u Banjaluci nisam prvi put – rekla je ona poslije dodjele nagrade.

Prvu nagradu u mlađoj kategoriji osvojila je Doroteja Derevenšek iz Maribora, a u starijoj kategoriji Selma Ahmetspahić iz Zenice.

Ni ‚žiri koji je radio u sastavu Tode Nikoletić, Slobodan Stanišić, Jovo Čulić nije imalo jednostavan zadatak, jer je bilo toliko pjesama, koje su zaslužile nagradu.

Bogat prateći program u okviru kojeg su nastupili mnogobronji nadareni „mali ljudi“ uveličao je veliko finale, a posebnu pažnju privukao je nastup Davida Radosavljevića koji je osvojio srca javnosti i sugrađana, ali i ‚žiri velikog muzičkog šou „Pinkove zvjezdice“. Pored Davida, predstavile su se i male balerine, hor, kao i najmlađi glumci amateri.

Deveti put „Dječije carstvo“ dokazalo je zašto je neophodno da postoji festival ovakvog tipa, gdje se njeguje lijepa riječ kod najmlađih i koja unjihov ‚život unosi kulturno blago.

Direktor Festivala Slobodan Stošić, zadovoljan festivalom, podsjetio je da je za sve finaliste u Banjaluci bio pripremljen kulturno-zabavni program.

– Finalistškole u gradovima u blizini Banjaluke da ih vidi što više djece, jer ipak oni su njihovi idoli –  rekao je Stošić.